Кадър Israel Defense ForcesЗасилва се напрежението в Газа и до часове

...
Кадър Israel Defense ForcesЗасилва се напрежението в Газа и до часове
Коментари Харесай

До часове израелската армия може да одобри сухопътно нахлуване в Газа

Кадър Israel Defense Forces

Засилва се напрежението в Газа и до часове може да се сложи началото на военни дейности. Израелската армия може да утвърди проекти за сухопътно навлизане в Газа по-късно денем, съобщи представителят на Хидай Зилберман в четвъртък, представен от Times of Israel. 

Според Зилберман дивизията за Газа на армията и Южното командване са изготвили проекти за инвазията и са подготвени да ги показват за одобрение на армейските началници по-късно денем.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху обаче предизвести, че убийството на командира на градската бригада Газа Басем Иса е " единствено началото " на офанзивата и Съединени американски щати ги поддържат, че Израел има право да се пази.

Боевете сред Израел и Палестина се ускориха през последните няколко дни, като най-малко 67 души бяха убити при израелски въздушни удари по Газа, а седем души загубиха живота си при нападенията на Хамас против Израел. Повече от 400 са ранени в района.

Хамас изрази подготвеност да спре офанзивите, в случай че Израел направи същото.

Израелските отбранителни сили обявиха, че през нощта са атакувани " десетки терористични цели ", в това число инфраструктура, военни постове на Хамас и щаб за сигурност на Хамас.

Те упрекнаха Хамас за цивилните жертви през последните дни, като споделиха, че " съзнателно слагат военните си активи в сърцето на цивилното население " и че армията подхваща " защитни ограничения, с цел да сведе до най-малко вероятните вреди за цивилното население по време на военните си действия. "

В същото време Хамас продължи ракетните офанзиви в централен и южен Израел през цялата нощ.

Междувременно Съветът за сигурност на Организация на обединените нации провежда трета среща тази седмица, с цел да разиска продължаващия спор. Според известията срещата в петък ще бъде първата, която ще бъде обществена и ще включва също участници от Израел и Палестина, написа nakratko.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР